Wijnproeverij

Op een aantal zondagen zal er in Café Brutal (onderin de Watertoren) een exclusieve wijnproeverij gegeven worden van 13:30 tot 16:00 uur voor €75,- per persoon. Caitlin, onze sommelier, zal klassikaal informatie geven over de streek en het thema en uiteraard hoort proeven van elf verschillende wijnen daar ook bij! Samen met vier kleine gerechten uit het restaurant is jouw zondagmiddag compleet. Wil je graag meer over de achtergrond van wijn te weten komen op een laagdrempelige en toegankelijke manier? Kom dan zondagmiddag proeven!

Thema 26 mei

Duitsland alles behalve Riesling

Duitsland staat bijna synoniem aan Riesling en alhoewel dit een van onze lievelingsdruif is laten we deze compleet buiten beschouwing tijdens deze proeverij. Misschien denk je bij Duitse wijnen aan zoete wijnen van Müller-Thurgau of Kerner druiven, maar we laten je graag de schoonheid zien van wat Duitsland nog meer aan mooie (kwaliteits) wijnen te bieden heeft. Denk aan Grauburgunder uit Baden van vulkanische afkomst of de meest aangeplante blauwe druifras Dornfelder uit de Pfalz. Alles komt aan bod tijdens deze proeverij; mousserend, wit, rood en zoet. Kom langs en leer wat over wat Duitsland nóg meer te bieden heeft.

Thema 23 juni

Italië

Italië is het land met de meeste inheemse druivenrassen ter wereld. De schattingen lopen uiteen hoeveel Italiaanse druivenrassen er daadwerkelijk zijn. Er wordt gesproken over in ieder geval 500 tot 1000. Op dit moment worden er van 352 verschillende Italiaanse druivenrassen wijn gemaakt. Wij proeven er een fractie van ;). Nebbiolo en Barbera hebben zelf al naam en faam gemaakt, maar heb je wel eens een Timorasso geproefd of Nerello Mascalese? Kom mee proeven en leer meer over dit fascinerende wijnland.

- volgeboekt -
Wat anderen zeggen

Recensies via Formitable

Hoi, ik ben Caitlin, sommelier bij Restaurant De Watertoren. Mijn interesse voor wijn begon toen ik naast mijn studie bij restaurant Fico werkte en kennis maakte met wijn en gastronomie. Eerst begon het met erachter komen wat ik zelf lekker vond en daarna is het omgeslagen naar een grote interesse voor de hele wijn wereld. Ik begon me er meer in te verdiepen en merkte al snel dat hoe meer je je in de wereld van wijn verdiept hoe meer je ontdekt hoe weinig je weet. Ik laat je graag kennis maken met de wondere wereld van wijn door deze proeverij. Een perfecte besteding van je zondagmiddag!

*Deze proeverij vindt plaats in Café Brutal (ons café op de begane grond van de watertoren) en zal enkel in het Nederlands gegeven worden.

Wijnproeverij

Deze wijnproeverij is in Utrecht en is super tof om te doen als date, als vrienden uitje, met familie of om wat te vieren! Op een laagdrempelige manier maak je kennis met diverse wijnen rondom een bepaald thema. Dit thema wisselt per proeverij, je kunt er dus ook meerdere volgen. Tijdens de proeverij worden diverse kleine gerechten uit het restaurant geserveerd, om de zondagmiddag compleet te maken!