Wijnproeverij

Op 28 mei, 11 juni en 16 juli zal er in Café Brutal een exclusieve wijnproeverij gegeven worden van 13:30 tot 16:00 uur voor €75,- p.p. Caitlin, onze sommelier, zal klassikaal informatie geven over de streek en uiteraard hoort proeven van elf verschillende wijnen daar ook bij! Samen met vier kleine gerechten uit het restaurant is jouw zondagmiddag compleet. Wil je graag meer over de achtergrond van wijn te weten komen op een laagdrempelige en toegankelijke manier? Kom dan zondagmiddag proeven!

Hoi, ik ben Caitlin, sommelier bij Restaurant De Watertoren. Mijn interesse voor wijn begon toen ik naast mijn studie bij restaurant Fico werkte en kennis maakte met wijn en gastronomie. Eerst begon het met erachter komen wat ik zelf lekker vond en daarna is het omgeslagen naar een grote interesse voor de hele wijn wereld. Ik begon me er meer in te verdiepen en merkte al snel dat hoe meer je je in de wereld van wijn verdiept hoe meer je ontdekt hoe weinig je weet. Ik laat je graag kennis maken met de wondere wereld van wijn door deze proeverij. Een perfecte besteding van je zondagmiddag!

Thema 16 juli

Noord-Spanje

Spanje heeft een lange geschiedenis van wijnproductie, maar relatief kortgeleden een prominente positie op de internationale markt bereikt. Terwijl het lang op basis van het geplante oppervlak het grootste wijnland ter wereld is! In deze proeverij zullen we de gebieden van Noord-Spanje van Oost naar West doorlopen.

Thema augustus

Mousserend

Wat ons betreft hoeft het niet per sé een speciale gelegenheid te zijn om een fles mousserende wijn open te maken! Over de hele wereld worden er mousserende wijnen gemaakt op verschillende manieren. Benieuwd naar de verschillende vinificatiemethodes en vooral benieuwd naar hoe het proeft?

- volgeboekt -
Thema 28 mei

Italië Piëmonte

De streek waar de beroemde Barolo en Barbaresco vandaan komen. Echter worden hier in alle stijlen wijn gemaakt; wit, mousserend en zoet. In deze proeverij zullen ze allemaal aan bod komen!

- volgeboekt -
Thema 11 juni

Frankrijk versus Zuid Afrika

Frankrijk wordt vaak genomen als voorbeeld waar alle klassieke wijnen vandaan komen. In Zuid-Afrika wordt er eveneens van dezelfde druiven en in dezelfde stijl wijn gemaakt. Je zult wijnen tijdens deze proeverij blind gaan proeven en spreken over de overeenkomsten en verschillen.

*Deze proeverij vindt plaats in Café Brutal (ons café op de begane grond van de watertoren) en zal enkel in het Nederlands gegeven worden.

Wijnproeverij