Wijnproeverij

Op een aantal zondagen zal er in Café Brutal (onderin de Watertoren) een exclusieve wijnproeverij gegeven worden van 13:30 tot 16:00 uur voor €75,- per persoon. Caitlin, onze sommelier, zal klassikaal informatie geven over de streek en het thema en uiteraard hoort proeven van elf verschillende wijnen daar ook bij! Samen met vier kleine gerechten uit het restaurant is jouw zondagmiddag compleet. Wil je graag meer over de achtergrond van wijn te weten komen op een laagdrempelige en toegankelijke manier? Kom dan zondagmiddag proeven!

Thema 25 augustus

Spanje

Uiteraard kan Spanje niet ontbreken als je het hebt over wijnlanden. Het land bezit het grootste oppervlakte aangeplante wijngaarden ter wereld, dus er is genoeg over te vertellen! We proeven uit klassieke regio’s zoals Rioja, brengen Sherry onder de aandacht, en beginnen uiteraard met een mooie cava. Tijdens deze proeverij zullen we klassiek gemaakte stijlen versus nieuwe stijlen vergelijken en ontdekken.

volgeboekt

Thema 15 september

Oostenrijk

Oostenrijk heeft een rijke wijnhistorie en is een wijnland met een bijzonder eigen karakter. De Grüner Veltliner spant de kroon, maar Oostenrijk heeft ook vele andere witte wijnen. Ook op het gebied van mousserend, rosé, rood en zoet heeft het land veel te bieden. Voor wijnliefhebbers is het dus zeker een interessant en divers land. In deze proeverij geven wij graag een inkijkje in de Oostenrijkse diversiteit.

- volgeboekt -

volgeboekt

nieuwe data volgen zsm op deze website
Wat anderen zeggen

Recensies via Formitable

Hoi, ik ben Caitlin, sommelier bij Restaurant De Watertoren. Mijn interesse voor wijn begon toen ik naast mijn studie bij restaurant Fico werkte en kennis maakte met wijn en gastronomie. Eerst begon het met erachter komen wat ik zelf lekker vond en daarna is het omgeslagen naar een grote interesse voor de hele wijn wereld. Ik begon me er meer in te verdiepen en merkte al snel dat hoe meer je je in de wereld van wijn verdiept hoe meer je ontdekt hoe weinig je weet. Ik laat je graag kennis maken met de wondere wereld van wijn door deze proeverij. Een perfecte besteding van je zondagmiddag!

*Deze proeverij vindt plaats in Café Brutal (ons café op de begane grond van de watertoren) en zal enkel in het Nederlands gegeven worden.

Wijnproeverij

Deze wijnproeverij is in Utrecht en is super tof om te doen als date, als vrienden uitje, met familie of om wat te vieren! Op een laagdrempelige manier maak je kennis met diverse wijnen rondom een bepaald thema. Dit thema wisselt per proeverij, je kunt er dus ook meerdere volgen. Tijdens de proeverij worden diverse kleine gerechten uit het restaurant geserveerd, om de zondagmiddag compleet te maken!