Wijnproeverij

Op een aantal zondagen zal er in Café Brutal (onderin de Watertoren) een exclusieve wijnproeverij gegeven worden van 13:30 tot 16:00 uur voor €75,- p.p. Caitlin, onze sommelier, zal klassikaal informatie geven over de streek en uiteraard hoort proeven van elf verschillende wijnen daar ook bij! Samen met vier kleine gerechten uit het restaurant is jouw zondagmiddag compleet. Wil je graag meer over de achtergrond van wijn te weten komen op een laagdrempelige en toegankelijke manier? Kom dan zondagmiddag proeven!

Thema 21 januari

Jura

We luiden het nieuwe jaar in met wijnen uit een klein gebied in Frankrijk, bij de grens van Zwitserland: de Jura! Misschien niet de bekendste, maar zeker wel een heel interessant wijngebied. Dit is één van onze favoriete regio’s! Je hebt lokale druivenrassen zoals savagnin, poulsard en trousseau, maar ook meer de bekende druivenrassen Chardonnay en Pinot Noir worden hier aangeplant.
In de Jura maken ze ook een aantal bijzondere versterkte wijnen.
Kom je mee proeven?

- volgeboekt -
Thema 25 februari

Riesling

Vraag een collega van de Watertoren naar hun voorkeur voor een drankje na een avond werken.. Riesling! Deze druif is zo divers dat een proeverij hieraan gewijd een groot feest zal worden. In de proeverij komen uiteraard Duitse rieslings aan bod uit de Moezel, Nahe, Rheingau, maar ook uit andere landen. Van mousserend tot weelderig zoet, verschillende expressies van bodemsoorten en kwaliteiten! Houd je van riesling? Kom langs en ontdek jouw favoriete stijl.  

Thema 17 maart

Vulkanisch 2.0

Na onze eerste vulkanische proeverij hebben wij veel wijnen moeten schrappen die we graag voorbij hadden laten komen. Waarom niet een tweede proeverij organiseren om die wijnen alsnog een plek op de proeftafel te geven? Ontdek de invloed van vulkanisch terroir in smaak en de bijzondere bekende én onbekende plekken waar deze wijnen vandaan komen. Proef jij met ons mee?

- volgeboekt -

Hoi, ik ben Caitlin, sommelier bij Restaurant De Watertoren. Mijn interesse voor wijn begon toen ik naast mijn studie bij restaurant Fico werkte en kennis maakte met wijn en gastronomie. Eerst begon het met erachter komen wat ik zelf lekker vond en daarna is het omgeslagen naar een grote interesse voor de hele wijn wereld. Ik begon me er meer in te verdiepen en merkte al snel dat hoe meer je je in de wereld van wijn verdiept hoe meer je ontdekt hoe weinig je weet. Ik laat je graag kennis maken met de wondere wereld van wijn door deze proeverij. Een perfecte besteding van je zondagmiddag!

*Deze proeverij vindt plaats in Café Brutal (ons café op de begane grond van de watertoren) en zal enkel in het Nederlands gegeven worden.

Wijnproeverij

Deze wijnproeverij is in Utrecht en is super tof om te doen als date, als vrienden uitje, met familie of om wat te vieren! Op een laagdrempelige manier maak je kennis met diverse wijnen rondom een bepaald thema. Dit thema wisselt per proeverij, je kunt er dus ook meerdere volgen! Tijdens de proeverij worden diverse kleine gerechten uit het restaurant geserveerd, om de zondagmiddag compleet te maken!