Wijnproeverij

Op een aantal zondagen zal er in Café Brutal een exclusieve wijnproeverij gegeven worden van 13:30 tot 16:00 uur voor €75,- p.p. Caitlin, onze sommelier, zal klassikaal informatie geven over de streek en uiteraard hoort proeven van elf verschillende wijnen daar ook bij! Samen met vier kleine gerechten uit het restaurant is jouw zondagmiddag compleet. Wil je graag meer over de achtergrond van wijn te weten komen op een laagdrempelige en toegankelijke manier? Kom dan zondagmiddag proeven!

Thema 1 oktober

8 jaar WT!

Op 1 oktober bestaat de Watertoren 8 jaar! Caitlin zal klassikaal informatie geven over wijnen met 8% alcohol, 8 druiven in de blend, 8 jaar oude wijnen en nog veel meer.


Kom op 1 oktober 11 wijnen proeven, want 8 is te weinig! Samen proosten we op 8 jaar De Watertoren.

- volgeboekt -
Thema 29 oktober

Vulkanische wijnen

Wanneer je denkt aan wijnen met een vulkanische oorsprong, komen waarschijnlijk Sicilië en Santorini als eerste bij je op.

Maar wist je dat er ook vulkanische wijnen uit Duitsland en Frankrijk komen? Wat zijn de overeenkomsten van deze wijnen, wat maakt een wijn vulkanisch en hoe uit zich dat in de smaak? 

Hoi, ik ben Caitlin, sommelier bij Restaurant De Watertoren. Mijn interesse voor wijn begon toen ik naast mijn studie bij restaurant Fico werkte en kennis maakte met wijn en gastronomie. Eerst begon het met erachter komen wat ik zelf lekker vond en daarna is het omgeslagen naar een grote interesse voor de hele wijn wereld. Ik begon me er meer in te verdiepen en merkte al snel dat hoe meer je je in de wereld van wijn verdiept hoe meer je ontdekt hoe weinig je weet. Ik laat je graag kennis maken met de wondere wereld van wijn door deze proeverij. Een perfecte besteding van je zondagmiddag!

*Deze proeverij vindt plaats in Café Brutal (ons café op de begane grond van de watertoren) en zal enkel in het Nederlands gegeven worden.

Wijnproeverij

Deze wijnproeverij is in Utrecht en is super tof om te doen als date, als vrienden uitje, met familie of om wat te vieren! Op een laagdrempelige manier maak je kennis met diverse wijnen rondom een bepaald thema. Dit thema wisselt per proeverij, je kunt er dus ook meerdere volgen! Tijdens de proeverij worden diverse kleine gerechten uit het restaurant geserveerd, om de zondagmiddag compleet te maken!